• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

ZAMMLER позивається до росії через використання окупантами літери Z

Упродовж 15 років роботи на українському і міжнародному ринках ZAMMLER працює над позитивною репутацією та розвитком бренду. В тому числі, ми інвестували час і кошти у впізнаваність логотипу із літерою Z. Нині аналогічний символ використовують російські окупаційні війська, що прийшли до України з війною. Літера Z тепер асоціюється із воєнними злочинами та смертю.

Тому наша компанія ухвалила рішення подати позов проти рф до міжнародних судів про захист честі, гідності та ділової репутації . Вимоги ZAMMLER наступні – компенсувати матеріальні та репутаційні збитки, завдані діями росії, заборонити використання товарного знаку, знищити виготовлені зображення товарного знаку

За словами співвласника ZAMMLER GROUP Віктора Шевченка, лише впродовж останніх 4 років у розвиток бренду інвестували понад 9 млн грн. Логотипом Z позначений не лише наш автопарк, символ з’являвся на нагородах нашої компанії, сувенірній продукції, у пресі, на телебаченні.

Судовий позов від української приватної компанії до росії буде першим із початку війни. І вже триває підготовчий процес. Юридичний супровід буде здійснювати практикуючий юрист і правозахисник Олег Бовкун. Цей прецедент може стати прикладом для інших, каже Віктор Шевченко:

Нам прикро, що лого, яким ми пишалися тепер асоціюється із насильством і жорстокістю. Тож окупанти мусять дуже дорого за це заплатити. Ми не можемо дозволити рашистам нищити наш бренд і репутацію, так само як не можемо дозволити руйнувати країну. Будемо боротись за правду і справедливість. А компенсацію витратимо на відродження нашої держави,” заявив Шевченко.

Зараз наша компанія позбувається літери Z – знімаємо плівку, заклеюємо та зафарбовуємо. Так буде безпечніше і спокійніше нашим водіям, особливо в контексті того, що машини залучені в допомозі ЗСУ і розвезенні гуманітарної допомоги.

В Україні символи окупантів вже визнали “російською неонацистською символікою вторгнення, яку використовує країна-терорист”.

Z планують заборонити Литва та Естонія, у Казахстані за це штрафують. А в Німеччині взагалі можуть прирівняти до кримінального злочину.

Тенденція швидко шириться світом бізнесу: Z із назв смартфонів прибрала корейська корпорація Samsung, найвищий хмарочос Латвії відмовився від назви Z-Towers, а швейцарська страхова компанія видалила із соцмереж своє лого із літерою Z.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Уляна Колодій, очільниця PR-служби
логістичної компанії ZAMMLER GROUP

u.kolodii@zammler.com.ua

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук