• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
视障人士网站的版本
视障人士网站的版本

(укр) Розбудова пунктів пропуску і колапс портів – нове у логістичній галузі за тиждень

(укр)

З-поміж найбільш обговорюваних новин минулого тижня – розширення прикордонних переходів на межі із Польщею. Укладена двостороння угода щодо Краковця – одного із ключових пунктів пропуску автотранспорту на польсько – українському кордоні.  Там з’являться додаткові смуги, зони огляду товарів, ймовірно буде і більше змін митників. А це суттєво збільшить пропускну здатність: за прогнозами ZAMMLER GROUP товаропотік може покращитися на 15-20%. Утім, процес розбудови пункту пропуску – не швидкий, може тривати кілька місяців.  Зараз на прикордонних пунктах пропуску –  поновилися великі черги. Перетин кордону в один бік займає  3-4 дні. І навіть для гуманітарних вантажів, котрі рухаються спеціальним коридором – це  доба – півтори. 

Упродовж тижня погіршилася ситуація із європейськими портами, через які, зокрема, проходять й українські вантажі. Якщо раніше проблемними були румунські та болгарські гавані, а Польща могла впоратися із ситуацією швидше, то тепер від непомірної кількості вантажу захлинулися усі. Перевантаження у польських портах водії можуть чекати і до 2,5 тижнів. 

Побільшало вільного місця на складах у Київській області – компанії або вивезли свій товар, або розпродали залишки стоку. Майже вичерпалися запаси побутової техніки, а вона в Україну не імпортується або імпортується у невеликих кількостях. Тому деякі торговельні мережі уже заговорили про перспективу дефіциту цієї техніки. З-поміж гарних новин для складської галузі – поступове відновлення рітейлу.  За даними ZAMMLER GROUP, з травня поступово виходять на ринок продавці одягу – цікавляться, замовляють прорахунки. Більш активну роботу можуть розпочати наприкінці літа, якщо ситуація у країні залишатиметься відносно стабільною. 

І  далі про інші новини, які цього тижня обговорювали фахівці логістичної галузі:

Другий фронт великої війни: Як Україна перейшла до воєнної економіки, а логістика, попри всі складнощі, сполучає виробника та споживача. Докладніше читайте у колонці міністра економіки України Юлії Свириденко. 

Через Польщу та Румунію. Україна розробила два маршрути для експорту зерна — МЗС. Докладніше за посиланням.

Україна технічно готова до “митного безвізу” з ЄС. Докладніше читайте у  новині Держмитслужби.

Створена спецальна платформа для оптимізації ланцюгів постачання між Україною та ЄС. Докладніше за посиланням.

提交你的申请

在不久的将来,我们的专家
会与您联系

熟悉
给予反馈