• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

Черга вантажівок на українсько-польському кордоні зменшилася всемеро. Що сприяло?

Минулого тижня минула криза на пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Це заявив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм. Цей пункт був одним із найпроблемніших на українсько-польському кордоні, де водії могли стояти сім днів. Тепер час проходження скоротився до доби. За даними експертів ZAMMLER, станом на суботу черга не перевищувала 120-ти авто.  

Є дві причини кардинальної зміни ситуації: робота фітосанітарних та ветеринарних служб Польщі  покращилася – тепер пропускають авто набагато швидше (причому цей досвід обіцяють поширити й на інші пункти пропуску). І на додачу,  порожні фури перенаправили на “Устилуг-Зосин”.  Є пропозиція пустити авто і через пункт пропуску “Долгобичув-Угринів”, але зараз ще потрібне остаточне рішення від польської сторони. 

Зараз представники української логістичної галузі чекають покращень і на українсько-румунському кордоні. Там черги на виїзд теж сягають тижня. Так у Чернівецькій області до кінця цього року мають відкрити нові пункти пропуску  – “Дяківці” та “Красноїльськ”. Біля пункту “Красноїльськ” зараз уже ремонтують під’їзну дорогу. Раніше румуни заявили про готовність сприяти збільшенню пропускної здатності на пункті пропуску “Порубне-Сірет”.

Паралельно в експертних колах тривають дебати щодо запровадження електронної черги на кордоні. Держава пропонує запустити її без змін в інфраструктурі (зокрема, без спеціальних паркінгів та місць відпочинку для водіїв). Тобто,  обмежитися спеціальним додатком, що дозволяє приєднатися до черги онлайн. Натомість логістичні компанії вважають це неправильним і наголошують на створенні сервісної зони.  Яким би не було остаточне рішення, воно не пришвидшить прохід кордону.  Але в перспективі дасть можливість керувати потоками авто й дозволить покращити планування митникам.

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук