• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

Україна – Китай: як налагодити ефективну логістику

Особливості побудови логістичних процесів, етапи планування, тонкощі вибору логістичного оператора  –  про ці та інші складові успішного експорту продукції в Китай говорила експертка ГК ZAMMLER Катерина Петроченко під час семінару  “Kick-off event: go China”  в рамках програми #GoChina. Підчас заходу представники малого та середнього бізнесу мали нагоду дізнатись про основні помилки, яких допускаються експортери, та шляхи їх уникнення.

Проект ініційовано ЄС #EU4Business та реалізовано European Bank of Reconstruction and Development, за інформаційної підтримки Export Promotion Office/Офіс з Просування Експорту та в партнерстві з Китайською Торговою Асоціацією.

В своєму виступі Катерина Петроченко розповіла, що для побудови ефективної логістики при експорті  потрібно не лише чітко вибудувати алгоритм дій (знайти логістичного провайдера, підписати договір та проконтролювати дотримання його умов), але й поглибитися і погодити умови поставки (INCOTERMS), узгодити терміни, врегулювання фінансових питань з одержувачем, а також врахувати сезонні коливання та пікові навантаження. Моніторинг та попередній збір інформації стануть в нагоді та допоможуть уникнути найпоширеніших помилок через брак профільних знань.

При плануванні відправлення важливо враховувати кількість товару, вагу, об’єм , габарити, крихкість, необхідний температурний режим та тип вантажу (специфікація). Надавши всю необхідну інформацію логістичному оператору, експортер отримає розрахунок терміну доставки, побудований маршрут, оптимальний вид транспорту, прораховану вартість доставки та, при необхідності, рекомендований спосіб пакування.

«Важливо нічого не упустити: від упаковки до врахування погодних умов при транспортуванні. Необхідно розуміти, який спосіб кріплення передбачено для конкретного вантажу, нанести коректне маркування і маніпуляційні знаки», – зазначила спікерка.

Серед основних помилок, які найчастіше допускають при транспортуванні: неправильний розподіл товару всередині транспортного засобу, відсутність маркування або помилки в ньому, різниця між заявленою та фактичною вагою вантажу, неякісна упаковка, недотримання температурного режиму та ін..

При виборі способу транспортування, потрібно також розуміти , що кожен вид транспорту відрізняється термінами доставки і можливостями, що прямо впливають на вартість послуг.

«Серед переваг морського виду транспорту порівняно недорогий сервіс, підходить для великої групи товарів, найбільш раціональний варіант перевезення для вантажів об’ємом до 15 м3 і вагою до 10 тонн, натомість серед недоліків: тривалий термін доставки, залежність від погодних умов, сезонність. Якщо ж говорити про авіа транспортування, то тут є свої плюси, а саме – висока швидкість доставки, максимальне дотримання термінів, мінімізація будь-яких зовнішніх факторів і ризиків, максимальне збереження вантажу, можливість доставки невеликих партій товарів (наприклад, зразки продукції). Але є й недоліки:  висока вартість доставки, залежність від погодних умов, недостатня географічна доступність», – розповіла Катерина Колесник.

Вартість доставки товару варіюється в залежності від порту, типів доставки і вимог згідно контрактів між відправником і отримувачем, тому експерт  рекомендує  робити індивідуальні прорахунки для пошуку найоптимальнішої пропозиції.

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук