• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

Черги на виїзд з України суттєво зменшилися, “транспортний безвіз” на практиці ще не працює – новини логістики за тиждень

На кордоні із ЄС суттєво зменшились черги авто на виїзд із України. Якщо раніше вони сягали 40 кілометрів, то нині уже йдеться про 1-2 км (це приблизно сотня машин). Експерти ZAMMLER GROUP пов’язують ці зміни зі скасуванням пільг на імпортні товари і авто – відповідний закон запрацював із 1-ого липня. Справа в тім, що цей закон анонсували буквально за пару тижнів до його прийняття – й постачальники взялися  активно “забивати” українські склади імпортним товаром, щоб вистачило на 2-3 місяці. Відтак відправляли машини до Європи. До ухвалення закону цю роботу завершили – відповідно, й потік авто в бік ЄС суттєво зменшився. Водночас, фур “на в’їзд” до України  – ще дуже багато. Адже потік гуманітарних вантажів із країн ЄС стабільно високий. 

Ще минулого тижня  ZAMMLER GROUP перевірила на практиці роботу “транспортного безвізу”. 29 червня Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Вона передбачає дозвіл для перевізників комерційних вантажів перетинати кордон без спецдозволів.  І до повної ратифікації документа Європейський Союз і Україна погодилися тимчасово застосовувати цю Угоду з дня її підписання. Чи це  працює компанія вирішила перевірити на кордоні із Польщею. Туди спрямували машини без вантажу, але фури не впустили. Тож довелося повертатися на 100 км назад, до пункту видачі спецдозволів та отримувати документи там. Судячи із цього конкретного прикладу, Польща цю угоду ще не ратифікувала. 

З- поміж інших, характерних тенденцій: пальне на АЗС стало більш доступним, є можливість заправитися без черг. Збільшилася насиченість ринку дизелем. Але ліміти лишилися у тих же рамках, які і були. 

І про інші новини, які минулого тижня обговорювали експерти логістичної галузі.

Мінінфраструктури: звільнення Зміїного дозволило відкрити гирло річки Дунай для проходження цивільних суден. Детальніше

Бізнес попередив, що підвищення тарифів Укрзалізниці загрожує колапсом ключових індустрій. Детальніше

Відкритий кордон із Румунією: нові пункти пропуску вирішили зробити вантажними.Детальніше

Укртрансбезпека пояснила, які перевезення не передбачені “транспортним безвізом” та як їх виконувати.Детальніше

Митниця попередила про черги з вантажівок на в’їзд та виїзд з України на кордонах з Польщею і РумунієюДетальніше

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук