• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

ZAMMLER про логістику в умовах війни на німецькому телебаченні

ZAMMLER GROUP та волонтерський проєкт “Тачка на ТРОкачку” стали героями німецького документального фільму про розв’язану росією війну в Україні.

Німецький суспільний мовник ZDF випустив проєкт “Місце злочину Україна”, що складається 6-ти серій. Одна з них присвячена волонтерам. Людям, які вивозять з-під бомб, рятують поранених, доправляють гуманітарну допомогу, евакуюють родини. Словом роблять все, щоби Україна вистояла проти жорстокого агресора. 

“Нема логістики – нема перемоги”, – каже у фільмі Віктор Шевченко – у мирному житті CEO ZAMMLER GROUP, а нині офіцер управління логістики штабу Командування Сил ТрО ЗСУ.

“Я завжди був патріотом. За два дні до вторгнення я записався до Сил територіальної оборони ЗСУ. У війську одразу ж почав займатися логістикою, адже вона є одним з ключових факторів у війні”,розповів Шевченко німецьким журналістам. 

І далі пояснив, що логістика є основою життєдіяльності війська – треба підвозити боєприпаси, продовольство, пальне, переправляти особовий склад. І саме через брак всюдихідних вантажних автівок на фронті, які б могли виконувати логістичні завдання, і народилась ідея проєкту “Тачка на ТРОкачку” – поділився Шевченко. 

“На базах зберігання ЗСУ стояли старі автівки, їм по 30-40 років. Ви бачили такі машини? Є кузов, колеса, і мотор. Можливо. Перші машини ремонтували механіки ZAMMLER. Їхній стан розподілили за категоріями: поганий, дуже поганий, супер поганий”, жартує Шевченко.

Ідея виявилася робочою, адже відремонтувати машину дешевше, ніж придбати нову. Та й військова машина більше пристосована для військових завдань, ніж цивільне всюдихідне авто. Відтоді, як кажуть механіки, з того світу повернули і відправили на фронт вже майже півтори сотні машин. З’явилися меценати, долучилися інші волонтери. Робота кипить. І ніхто з волонтерського фронту не збирається здаватися. 

Самі автори документальної стрічки кажуть – ця серія про силу і єдність українського громадянського суспільства. 

Подивитися її (німецькою мовою) можна ось тут. 

 

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук