• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

Поради перевізникам гуманітарної допомоги

Процедура перетину кордону, інформація про вантаж та його отримувача. На що варто звернути увагу перевізникам гуманітарного вантажу з-за кордону в Україну? Які особливості логістики слід продумати завчасно? Власним досвідом та порадами ділиться наш експерт – керівник департаменту міжнародних автоперевезень ZAMMLER GROUP Олександр Кирилюк.

Перше і чи не найважливіше – водій повинен знати, що саме перевозить

Зазвичай митну декларацію на кордоні заповнює водій. Він бере на себе відповідальність за те, що ввозить в Україну. Тож подбайте, щоб він мав інформацію про перелік, вагу та кількість товарів. Хай це буде приблизний список, але він має бути.

«Часто трапляється, що благодійники за кордоном збирають чи купують дуже різні речі – одяг, засоби гігієни, продукти, медичні засоби чи предмети побуту. Домовтеся з ними заздалегідь, щоб вони склали для вас перелік щодо вмісту вантажу. Це суттєво скоротить час заповнення декларації та полегшить процедуру перетину кордону», – зауважує Олександр Кирилюк.

Наступне, що варто розуміти – не всі пункти перетину кордону пропускають гуманітарні вантажі. 

Це важливо враховувати при побудові маршруту, щоб не довелося з-під самого кордону їхати в інший пункт пропуску.

Наприклад, з польської сторони великотоннажні гуманітарні вантажі пропускають пункти: “Дорогуськ – Ягодин” і “Корчова – Краківець”. Ознайомитися детально з особливостями роботи цих та інших пунктів можна на сайті Державної митної служби. 

Перевізник має знати кому везе допомогу – перевірте отримувача вантажу.

Керівник департаменту міжнародних автоперевезень ZAMMLER GROUP Олександр Кирилюк каже, що надійний адресат – один із факторів успішного перетину кордону. Наприклад, якщо ви везете вантаж для відомого фонду або ж обласної військової адміністрації, тоді менше шансів на додаткові запитання чи перевірки прикордонників. Якщо ж доставляєте допомогу невеликій організації, то перевірте наявність реєстраційних та інших документів, щоб уникнути сюрпризів на кордоні.

Ще одна порада – з’ясуйте точну адресу складу чи хабу, куди ви маєте доставити вантаж.

Це допоможе уникнути черги чи простою. Зв’яжіться з їхніми представниками, щоб уточнити графік роботи.

«Водій має бути впевненим, що його буде кому прийняти і розвантажити. Зазвичай гуманітарну допомогу з-за кордону привозять на один великий склад, там розвантажують, а точково в інші регіони чи на різні локації доставляють іншим транспортом», – пояснює Олександр Кирилюк.

Знайти благодійну допомогу – лише половина справи. Доставити її швидко, безпечно та без непередбачуваних ситуацій – не менш важлива складова. Тож подбайте про деталі заздалегідь. 

 

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук