• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

Віктор Шевченко, генеральний директор групи компаній Zammler, ініціює сертифікацію логістичної діяльності в Україні

11 жовтня в інформаційному агентстві ЛігаБізнесІнформ відбулася прес-конференція, в якій взяли участь Віктор Шевченко, генеральний директор групи компаній Zammler, Євген Борисюк, виконавчий директор експедиторської компанії «Плантон -Україна», Марія Григорак, президент Української логістичної асоціації (УЛА), Леонід Хвостенко , член Ради АсМАП України (київський регіон) і Володимир Назаренко, директор ТОВ «МАГІСТРАЛЬТРАНС».

В ході конференції Віктор Шевченко виступив з ініціативою сертифікації логістичної діяльності в Україні. «В Україні відсутнє як таке структурування ринку логістики, є перевізники: авіаційні, автомобільні, залізничні, яких курирує Міністерство інфраструктури України. Але, якщо ви відкриєте сайт відомства, ви не знайдете там слова логіст (експедитор), а на самій-то справі існує велика галузь – логістика, яка об’єднує замовника і перевізника і не просто об’єднує, а сприяє поліпшенню взаємин між ними, оптимізуючи витрати. В Україні сьогодні немає єдиного цента, який би регулював питання логістики, вирішував проблеми галузі, сприяючи її розвитку », – сказав Віктор Шевченко.

Відправити «За оцінками зарубіжних експертів потенціал логістики в Україні становить 200-300 млрд. У.е, що значно перевищує бюджет країни, але, на жаль, потенціал залишається потенціалом. На сьогоднішній день, якщо спробувати проаналізувати стан ринку, якимось непрямим чином, оскільки прямих можливостей у нас немає, у нас немає прозорої інформації про стан цього ринку, то з урахуванням внутрішньої і контрактної логістики – це на рівні 20-30 млрд. У . Е. Протягом останніх 5-6 років немає приросту ринку послуг. Логістика не розвивається тому, що ми не вирішуємо основні проблеми, які сприяли розвитку сфери. У нас немає прозорості. У нас немає довіри, немає того законодавчого поля, яке стимулювало б розвиток ринку », – зазначила Марія Григорак. Ініціатива була підтримана всіма ділянками конференції. «У ланцюжку транспортних перевезень на перевізника завжди покладається найбільша відповідальність, якщо десь щось сталося – перевізник завжди у відповіді, тому висловлю думку і секретаріату АсМАП України, і перевізників про підтримку даної ініціативи і готовності співпраці у вирішенні цих питань», – заявив Леонід Хвостенко. В рамках даної ініціативи, вже в листопаді місяці, планується проведення круглих столів (публічних обговорень). Компанія-ініціатор спільно з УЛА і АсМАП України запрошують до відкритого діалогу всіх учасників ринку логістики в Україні, а також засоби масової інформації.

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук