• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

Експорт українських товарів: перешкоди і механізми подолання

Результати масштабного дослідження думок експортерів – в колонці для видання “Економічна Правда” представив Віктор Шевченко, співвласник групи логістичних компаній ZAMMLER. Шевченко також очолює Комітет підтримки експорту та інвестицій Київської торгово-промислової палати. Тому бере активну участь у всіх проєктах, де лобіюються інтереси українських компаній, що постачають свою продукцію за кордон.

Правда, ці процеси пов’язані з низкою складнощів: минулого року наші підприємства істотно втратили в обсягах експорту. Наприклад, металурги не дорахувалися 12-ти відсотків. Експортери одягу, взуття та текстилю – дев’яти. Що саме завадило вивозити наші товари – і з’ясували завдяки опитуванню, проведеному Комітетом підтримки експорту та інвестицій КТПП. Учасниками дослідження стали 124 компанії, що працюють на ринках ЄС, США, Африки і Азії. Вони виділили п’ять причин, які ускладнюють життя експортерам.

Серед ключових – бюрократія: зволікання із отриманням дозволів і проходженням митних процедур. Але, на думку Віктора Шевченка, часто на бюрократію списують … некомпетентність співробітників компаній, які проводять оформлення. Як побороти таку проблему і що ще заважає українському експорту – про це читайте в статті за посиланням.

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук