• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

ZAMMLER на бізнес-сніданку із омбудсменом

Керівник департаменту міжнародних автоперевезень ZAMMLER Олександр Кирилюк взяв участь у діловому сніданку з новопризначеним бізнес-омбудсменом Романом Ващуком. Зустріч відбулася у Закордонному торговельному бюро Польської агенції інвестицій і торгівлі.

Окрім представників бізнесу, серед присутніх також був і керівник економічного відділу посольства Польщі.

Однією із тем для обговорення, яка наразі хвилює перевізників та інших гравців логістичного ринку, була відсутність польських дозволів для вантажних автоперевезень.

Олександр Кирилюк наголосив на необхідності невідкладного вирішення проблеми. Україна потребує понад 200 тисяч дозволів, але натомість отримує 160 тисяч, котрих недостатньо. І вже восени квота буде вичерпана та українські виробники знову не зможуть експортувати товари до ЄС.

В свою чергу, польська сторона підкреслила важливість вирішення іншого транспортного питання – керівник економічного відділу посольства Польщі Марцін Внук занепокоєний тим, що з грудня Україна блокує транзит до Польщі товарних потягів із Китаю. Таким чином, на думку польської преси, українці намагаються домогтися збільшення дозволів.

ZAMMLER вдячний Польсько-українській господарчій палаті за організацію та запрошення, а всім учасникам – за відкритість та готовність до діалогу.

Вже після зустрічі ми нарешті отримали добрі новини. Україна та Польща домовилися про якнайшвидше скасування обмежень на транзит вантажних вагонів залізницею та суттєве збільшення дозволів для автоперевізників. Тепер засідатиме спеціальна комісія, що має визначитись із кількістю дозволів.

Будемо й надалі стежити за ситуацією.

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук