• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

У СТАНЦІЇ “АКАДЕМІК ВЕРНАДСЬКИЙ” В АНТАРКТИДІ З’ЯВИВСЯ УКРАЇНСЬКИЙ ЛОГІСТИЧНИЙ ПАРТНЕР

Партнером Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) (у складі якого – станція “Академік Вернадський”) стала група логістичних компаній ZAMMLER. Сторони підписали відповідний меморандум про співпрацю.

Знання і досвід експертів з логістики зараз особливо актуальні для НАНЦ, адже нещодавно, вперше за 25 років, на станції  “Академік Вернадський” Україна розпочала масштабну модернізацію. Тож сторони домовилися, що ZAMMLER GROUP безоплатно консультуватиме полярників, як простіше та ефективніше доставляти вантажі до станції та автоматизувати складські операції. 

Про початок співпраці співвласник ZAMMLER GROUP Віктор Шевченко говорить так: “Для нас таке партнерство  – це честь, але водночас і справжній виклик. На ринку наша компанія уже майже 15 років, логістичні послуги надаємо по всьому світу. Однак ще не працювали в таких складних умовах, як в Антарктиді – як кліматичних, так і логістичних. Тож компанія отримає безцінний досвід”. 

А ще, за словами Шевченка, у такий спосіб ZAMMLER GROUP зробить свій внесок у розвиток української та світової науки. 

Директор НАНЦ Євген Дикий розповів, що раз на рік до станції завозять запас харчів і 140-150 тонн пального. Також відбувається ротація фахівців: експедиція, що завершила зимівку, повертається додому, а їй на зміну прибуває нова (саме зараз формується команда для чергової,  27-ї Української антарктичної експедиції). Досі для вирішення усіх логістичних задач Україна, не маючи власного судна, використовувала комерційний фрахт. У серпні цього року було придбано британський науково-дослідний криголам “Джеймс Кларк Росс”, який не лише допоможе нашим науковцям у дослідженнях, а й стимулюватиме необхідність якісної власної логістики. 

“Суден, які ходять в Антарктиду, – небагато. Відповідно вартість їхніх послуг – висока. Власний криголам суттєво спростить роботу наших полярників в Антарктиді. А в перспективі навіть дозволить Україні створити такий собі логістичний консорціум, що надає послуги іншим, адже на станціях в Антарктиці працюють, залежно від сезону, від 1000 до 4000 людей із більш як 20 країн. Тому консультаційна та експертна підтримка логістичного партнера нам вкрай важлива для налагодження усіх процесів”, – зазначив Євген Дикий. 

Про НАНЦ:  Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ) – це державна науково-дослідна установа в структурі Міністерства освіти та науки України, яка забезпечує роботу української антарктичної станції «Академік Вернадський» та координує дослідження Антарктики в Україні. Центр організовує щорічні антарктичні експедиції на «Академік Вернадський», що знаходиться на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу (Західна Антарктика). Там зазвичай працюють 12 фахівців – 7 науковців (метеорологів, геофізиків, біологів), 3 інженерно-технічні спеціалісти, лікар та кухар. Склад змінюється щороку, членів експедиції обирають через відкритий конкурс. До сьогодні Центр організував та забезпечив 26 Українських антарктичних експедицій (УАЕ). Підготовка до 27-ї УАЕ нині триває.

Про ZAMMLER GROUP: ZAMMLER – українська логістична компанія, заснована у 2007 році.  Перший вітчизняний 3PL оператор, який успішно вийшов на міжнародний ринок. Наразі група компаній представлена у 4 країнах (Україна, Польща, КНР та Республіка Казахстан), має власний автопарк у кількості 143 авто, оперує 5 сучасними складськими комплексами. До групи ZAMMLER входить 5 компаній, які представлені 18-ма офісами. Має логістичних партнерів по всьому світу.

 

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук