• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

ZAMMLER GROUP поділились досвідом організації залізничних контейнерних перевезень на INTERNATIONAL TRADE & TRANSPORT MARATHON 2021

24 травня  в рамках міжнародної онлайн-конференції INTERNATIONAL TRADE & TRANSPORT MARATHON 2021 відбулася панельна дискусія  “Контейнерні ЖД перевезення”. На ній із доповіддю на тему “Альтернативи морським перевезенням. Залізничні контейнерні перевезення: За та Проти” виступила керівниця відділу продажів ZAMMLER GROUP Катерина Бобошко.  Вона проаналізувала перспективи розвитку залізничних перевезень, як наслідок  здорожчання морського фрахту з Китаю та навела порівняльні дані.

“Якщо у грудні  2019-го тарифні ставки на морські перевезення з основних портів Китаю складали 1600-1750 $ за 1 контейнер 40dv, то у квітні 2021 ціни зросли більш ніж в 5 разів – до 8500-9000 $ за 1 контейнер 40dv”, – розповіла Катерина Бобошко. 

За словами керівниці відділу продажів ZAMMLER GROUP серед основних ударів по морських перевезеннях: карантин в КНР та карантинні обмеження, скорочення рейсів,  ажіотаж з місцями на рейсах, нестабільність тарифів на перевезення і затримки по обробці вантажів у порту. 

Як наслідок, зріс попит на контейнерні перевезення з Китаю потягом. У травні 2020-го 

почав курсувати перший прямий регулярний контейнерний потяг КНР-Україна і ZAMMLER GROUP стала єдиним офіційним партнером в Україні китайського залізничного оператора.

“Сьогодні існує 21 маршрут контейнерних потягів, тоді як у 2017 році їх було 2. На 11%  у порівнянні з 2020 роком зросли перевезення контейнерів потягами по внутрішнім маршрутам. Разом з тим рівень контейнеризації в Україні складає лише 1%, тоді як у країнах ЄС біля 45%”, – зазначила Катерина Бобошко.

Під час зустрічі іншими учасники також поділилися своїм досвідом та думками з приводу зміни маршрутів, ставок, умов та перспектив розвитку залізничних перевезень.

Дякуємо PLASKE Academy за запрошення та можливість поділитися своїм досвідом!

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук