• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Version of the site for the visually impaired
Version of the site for the visually impaired

(укр) Катерина Хорсева, директор одеської філії компанії «Заммлер Україна», виступила з доповіддю на щорічній спеціалізованій виставці

(укр) В рамках щорічної спеціалізованої виставки «ТрансУкраїна + ІнтерСклад’2013» відбулася дискусійна конференція «Інновації для транспорту і логістики», в якій взяла участь Катерина Хорсева, виступивши з доповіддю «Життєдіяльність і розвиток української експедиторської компанії під час змін. Як вплине впровадження електронного документообігу на організацію роботи логіста ».

В ході виступу директор філії поділилася досвідом організації роботи компанії під час впровадження єдиної інформаційної системи портового співтовариства (ІСПС). «В Одеському морському торговому порту вперше в практиці вітчизняних портів запроваджено електронний наряд. Це стало передвісником революційних змін в паперовому митному просторі і точкою відліку в реалізації Єдиної інформаційної системи портового співтовариства (ЕІПС) в рамках проекту “Єдине вікно – локальне рішення”. Така система дозволяє всім учасникам транспортного процесу надавати інформацію одночасно, в єдине місце, в стандартній формі і одному агентству, установі, організації (незалежно від форми власності). ОтправітьЕе впровадження спочатку на локальному рівні з перспективою використання цього досвіду для створення національного “єдиного вікна” наблизить Україну до стратегії розвитку торгівлі Євросоюзу та забезпечить обмін інформацією на підставі стандартів. Єдина інформаційна система портового співтовариства розроблена і реалізується на основі кращого європейського та світового досвіду і стандартів. Досвід великих портів Європи демонструє, що електронний обмін даними в системі портового співтовариства усуває суб’єктивне втручання в процес регулювання зовнішньої торгівлі, прискорює транспортний процес і усуває умови для корупції. ІСПС є відкритим, прозорим і ефективним інструментом, який усуває цілий ряд істотних недоліків в існуючій системі паперового документообігу », – зазначила Катерина Хорсева.

Найближчим часом система буде впроваджена в Іллічівському морському порту. На даний момент вже підготовлений проект порядку оформлення контейнерів, йде процес його узгодження з урахуванням технологічних особливостей роботи порту. В цілому впровадження системи в усі порти України розрахований на 10-15 років.

Apply
Thank you!

Our specialist
will contact you soon

Become acquainted
Give feedback