• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Для людей з порушенням зору
Для людей з порушенням зору

Упродовж останнього тижня вартість перевезень збільшилася на 20%

Через простій на кордоні та проблеми із пальним (а воно ще й подорожчало вдвічі) послуги логістичних компаній зростають у ціні. Лише впродовж минулого тижня, за оцінками ZAMMLER GROUP, вартість перевезень збільшилася на 20 відсотків. І це не маржа, а собівартість.

У структурі експорту – імпорту, якщо аналізувати виключно автомобільні перевезення, зараз переважає імпорт. При тому що попередні 2-3 місяці було більше експорту. В Україну імпортують товари для дому, інструменти, запчастини. Компанії почали поновлювати запаси на складах.

На заході України дуже популярна послуга кросс-докінгу: товари перевантажують, сортують і розвозять далі країною. Щоправда, ажіотажу по складах наразі немає: він може з’явитися у двох випадках – коли український імпорт відновиться на рівні довоєнних 50-ти відсотків. Або до України повернуться закордонні компанії – поки вони вичікують, зважуючи усі, можливі ризики.
Сталими залишаються проблеми із прикордонними пунктами пропуску, де стабільно стоять великі черги (в бік Польщі – 5-7 днів). Напередодні ЗМІ анонсували, що президенти України та Польщі домовилися про підписання двосторонньої угоди щодо спільного прикордонно-митного контролю між країнами. Але як саме це відбуватиметься і коли механізм запрацює – поки що невідомо. З-поміж інших, оптимістичних новин – скасування Польщею квот для українських перевізників. Та через затори на кордонах, оцінити цю перевагу перевізники не можуть. Бо не здатні фізично виїхати за межі України, аби ці квоти використати. Незмінним є дефіцит водіїв та автотранспорту.

І ще декілька важливих новин із логістичної галузі за минулий тиждень:

В Мінінфраструктурі розповіли про розбудову логістики на західних кордонах України.

Уряд створив делегацію для переговорів з ЄС про лібералізацію вантажних перевезень.

Канада допоможе експортувати українське зерно.

ЄС запровадив для України “коридори солідарності” для перевезення пального.

З 23 травня в Україні почнуть штрафувати фури за перевантаження.

Подати заявку
Дякуємо!

Найближчим часом наш фахівець
зв’яжеться з Вами

Познайомитися
Залишити відгук