• укр
  • eng
  • pol
  • 中文
  • рус
Version of the site for the visually impaired
Version of the site for the visually impaired

(укр) Навіщо Україні транспортний “безвіз” і як лібералізація перевезень вплине на бізнес: ZAMMLER пояснює для видання “Економічна правда”

(укр)

Транспортний “безвіз”, який мають підписати сьогодні, українські автоперевізники називають історичною угодою, котру Україна та Євросоюз укладають після року перемовин. 

Зникають бюрократичні процедури, пов’язані з отриманням дозволів на перевезення товарів. Зникають і самі дозволи, які щороку надавали європейські держави. А також ще один бонус для звичайних українців – право керувати транспортними засобами в ЄС.

Чи вирішить транспортний “безвіз” проблеми галузі та як рішення ЄС вплине на логістичний бізнес – виданню “Економічна правда”  розповів керівник департаменту міжнародних автоперевезень ZAMMLER Олександр Кирилюк.

“Скасування дозволів дозволить довгостроково планувати роботу нашої компанії. Ми зможемо розрахувати річну собівартість кожної нашої машини. Раніше ми не могли цього робити, бо останні кілька місяців щороку машина або простоювала, або виконувала менш вигідні внутрішні рейси”, – каже Кирилюк.

Стратегічне планування та вільне пересування між країнами протягом року дозволить підписувати довгострокові контракти з великими клієнтами.

“Лібералізація стимулюватиме повернення в країну великих гравців, які почали переносити свій автопарк до ЄС. Утримувати вантажівки дешевше в Україні, однак відсутність проблем з дозволами в країнах ЄС робила ведення бізнесу за кордоном більш привабливим”, зазначив представник ZAMMLER.

Бізнес очікує, що транспортний “безвіз” сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських компаній, оновленню автопарку до європейських стандартів, зменшенню відпливу водіїв за кордон та стимулюватиме владу розширювати прикордонну інфраструктуру.

Повний текст статті читайте за посиланням

Apply
Thank you!

Our specialist
will contact you soon

Become acquainted
Give feedback